Tekninen konsultointi

Turvaa toiminnan jatkuvuudelle yhteiskunnalla kriittisissä kohteissa

Tekninen konsultointi ja auditointi

Mikä olisi palveluhäiriön vaikutus liiketoimintaan ja mitä pitäisi tehdä, jotta häiriöt voidaan välttää jatkossa? Tekninen konsultointi ja siihen liittyvä auditointi turvaavat toiminnan jatkuvuuden kohteissa, joissa toiminnan keskeytyminen on kriittistä yhteiskunnalle joko suoraan tai välillisesti.

Toiminnan jatkuvuus voidaan varmistaa tilan teknisellä auditoinnilla, joka perustuu yleisiin standardeihin ja suosituksiin, kuten ASHRAE, Uptime Institute ja KATAKRI. Auditoinnilla tunnistetaan mahdolliset riskit fyysisessä ympäristössä ja kriittisen infrastruktuurin toiminnoissa sekä riskien mahdolliset negatiiviset vaikutukset liiketoimintaan. 

Konesalin ja kriittisen laitetilan tekninen tarkastus sisältää tilan toimivuuden, käytettävyyden ja energiatehokkuuden analysoinnin, dokumentaation tuloksista sekä suositukset jatkotoimenpiteitä varten.

Konesalin Auditointi

Datakeskuksen tarkastusraportti on kattava arvio siitä, miten hyvin konesali sekä palvelin- ja tietoliikennetilat vastaavat nykyisiä standardeja ja millä toimenpiteillä ne saadaan täysin suositusten mukaiseksi. Tietyille toimijoille, kuten teleoperaattoreille, ICT-palveluntarjoajille sekä julkisen sektorin toimijoille, on myös asetettu viranomaisten toimesta vaatimuksia.

Tarkastuksessa käydään läpi seuraavat osa-alueet:

  • Virranjakelu ja sen varmennus
  • Jäähdytys
  • Rakennus
  • Fyysisen infran suojaus sis. sammutusjärjestelmät, murtosuojaus, hälytysjärjestelmät
  • Prosessit
  • Dokumentointi
  • Kunnossapito
  • Tilojen siisteys

Tutustu tarkemmin datasalikalustukseen!

Energia-auditointi - säästä jopa 30 % energiakuluissa

Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä vaatimuksista nykypäivänä. Siksi on tärkeää selvittää järjestelmän energiataloudellinen kunto, säästömahdollisuudet, laitteiston käyttökustannukset ja tarvittavat korjausinvestoinnit. Jopa 30 %:n säästöt energiakuluissa, pienempi hiilijalanjälki ja optimoitu järjestelmä takaavat käyttäjälle paremman tuottavuuden ja nykyvaatimusten mukaisen järjestelmän.

Energiatehokkuuden kartoitus soveltuu kohteisiin, joissa energian käyttö on intensiivistä ja liiketoiminnalle kriittistä ja joissa on jäähdytystä ja varmennettua sähkönsyöttöä sekä lämmön talteenottomahdollisuus.

Energia-auditoinnissa selvitetään järjestelmän nykytila, eli kuinka paljon energiaa käytetään vuosittain liiketoiminnan pyörittämiseen. Energiakatselmuksessa saat myös ehdotuksia kustannuksia ja energiaa säästävistä toimenpiteistä, järjestelmän elinkaaresta sekä mahdollisesta teknisestä uudistamisesta, jossa huomioidaan myös GWP-vaatimukset.  Energia-auditointi suositellaan tehtäväksi 5–10 vuoden välein.

Energia-auditointi antaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka paljon energiaa käytetään? 
  • Miten hukkalämpö on hyödynnetty? 
  • Miten energian kulutusta voidaan pienentää? 
  • Mikä on kasvihuonepäästöjen määrä?